9 apr. 2011

Exterminarea romanilor - episodul II

           Oficial, 10.000 de romani s-au infectat intr-un an intr-unul din spitalele romanesti, insa neoficial numarul este de 10 ori mai mare. Medicii nu raporteaza infectiile intraspitalicesti, asa ca nimeni nu ia masuri ca sa dezinfecteze sectiile contaminate.
Un tanar jurnalist, bolnav de leucemie, a luat din spital un bacil extrem de agresiv care pana la urma l-a ucis. In ciuda acestor evidente, autoritatile nu fac altceva decat sa ascunda mizeria sub pres.
Spitalele romanesti zac in mizerie, dar in lume suntem pe ultimele locuri privind infectiile nozocomiale. Ne internam in spitale cu toalete insalubre, cearsafuri rupte si saloane cu mucegai si totusi Europa ne are ca exemplu. Romania face ce stie de mult: ascunde mizeria sub pres si se preface ca aceasta problema nu exista, desi anual mor oameni din cauza bolilor pe care le iau din spital.UNDE SUNT VOCILE PREOTILOR SI ALE IERARHIEI BISERICESTI IN FATA ACESTOR DRAME ALE POPORULUI ROMAN?
OARE NU SUNT SI EI ROMANI?
LE MOR CRESTINII DIN PAROHII , PANA UNDE MAI MERGE ACEASTA TACERE PACATOASA SI CAPUL PLECAT IN FATA STAPANULUI ? PARCA DUMNEZEU ERA STAPANUL LOR SI AL NOSTRU, SAU SI-AU SCHIMBAT SEFUL?
IERARHILOR SI PREOTILOR FITI CRESTINI !cititi si http://cafeneaualuitenace.blogspot.com/2011/04/exterminarea-romanilor-sa-muriti-bine.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ICOANELE ORTODOXE


Constatand cu tristete ca din ce in ce mai mult in pangarele bisericilor si implicit in casele crestinilor au inceput sa apara tot felul de icoane din plastic , ingerasi , candele , cruciulite si metanii de un prost gust infiorator si cu totul straine de duhul autentic ortodox , am luat hotararea de a realiza acest site prin care sa facilitam accesul oricarui crestin la obiecte autentice si la preturi de producator.


Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu

Pentru teologia ortodoxă, temeiul icoanei este realitatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu: "Şi Cuvântul trup S-a făcut" (Ioan 1, 14). Dumnezeu, în El însuşi, nu este reprezentabil prin icoană. Dar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a doua persoană din Sfanta Treime, este reprezentat pentru că El nu este doar Dumnezeu adevărat - "unul din Sfânta Treime" -, ci şi om adevărat, care a luat trup concret (şi deci un chip anume) "pentru noi şi a noastră mântuire". Icoana este deci o consecinţă a Întrupării, căci Hristos este "chipul lui Dumnezeu cel nevăzut" (Coloseni 1, 15).
Pentru că este reprezentarea unei persoane sfinte în Împărăţia lui Dumnezeu şi împărtăşitoare a harului Duhului Sfânt, icoana ortodoxă posedă nişte caracteristici picturale specifice acestei condiţii:
  • în portretul iconic al persoanei sfinte reprezentate aceasta persoană poate fi recunoscută, dar trăsăturile ei nu sunt de un realism carnal, ci mai degrabă ascetice, asemănătoare sfintelor moaşte lipsite de mustul cărnii(Sf. Diadoh al Foticeii)
  • fondul icoanei este cel mai adesea aurul (sau albastrul, în fresce), culoare în acelaşi timp caldă, împărătească şi preţioasă, care trimite la harul Duhului Sfânt şi la Împărăţia lui Dumnezeu;
  • reprezentări realiste ale naturii lipsesc, iar natura care este prezentă în icoană transmite şi ea un mesaj spiritual (ex.: munţii înclinaţi ca nişte valuri asupra personajului sfânt fac legătura cu imnografia: "Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând, strig către Tine...")
Iubiti frati, icoana reprezinta bunul cel mai de pret din casa crestinului. De mici copii ne-a vegheat, si in prezenta ei ne simtim mai aproape de Dumnezeu, fiind pentru noi o poarta catre cer.
Truda mesterului iconar este nepretuita.Nu oricine are acest mare talant si mai ales nu se poate picta oricum, si de catre oricine o icoana. Pictura este o rugaciune continua cu post si suflet curat.
Desi pot parea scumpe , ganditi-va ca pentru o singura icoana, este nevoie de cel putin cateva zile de munca, la care se adauga pretul materialor de foarte buna calitate. Icoanele au preturile stabilite in functie de complexitatea scenei reprezentate si a dimensiunii acesteia.Poate constitui un deosebit cadou pentru o persoana draga, ce dainuie in timp zeci, poate chiar sute de ani.