30 mar. 2011

Plantele au proprietati antibiotice, fara efecte secundare

frunze de maslinDaca vrei sa gasesti o alternativa naturala la antibioticele din farmacii, trebuie sa cunosti plantele cu proprietati antibiotice. Cuisoarele, frunzele de maslin, mugurii de plop sunt cateva dintre solutiile naturale fara efecte adverse!


        Tratamentul cu antibiotice este agresiv pentru stomac, distrugand flora bacteriena benefica in intestin. Antibioticele distrug agentii patogeni, dar si bacteriile bune, cele care echilibreaza flora intestinala. Ca sa eviti aceste probleme apeleaza la plantele care au o mare putere antibiotica si nu va trebuie sa-ti faci griji de efectele adverse.
Plante care tin locul antibioticelor
Iata care sunt cele mai bune antibiotice naturale la care poti sa apelezi in caz de nevoie, potrivit recomandarilor oferite de Dr. Carmen Nonn medic specialist MF cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital:
1. Frunzele de maslin
Sunt un adevarat antibiotic natural, care inhiba cresterea bacteriilor, fungilor si a parazitilor. In plus, frunzele de maslin cresc rezistenta organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se poate consuma fie sub forma de ceai, prin infuzie sau sub forma de capsule, ambele variante gasindu-se in magazinele cu produse naturiste.

2. Cuisoarele

Banalele cuisoare existente in casa fiecaruia sunt utilizate in special pentru continutul in ulei esential care are proprietati antibacteriene, antivirale si imunostimulente, calmand astfel durerile provocate de amigdalite. Poti sa mesteci cate un cuisor de 4-6 ori pe zi sau sa prepari o infuzie in care sa pui cinci cuisoare, o jumatate de lingurita de scortisoara si o lingurita de flori de soc. Se consuma 2-3 cani pe zi.

3. Mugurii de plop

Sunt numiti si propolis vegetal, deoarece s-a dovedit ca exista 5 substante identice care sunt prezente atat in propolis, cat si in mugurii de plop, dintre care 3 au proprietati antibiotice si antifungice. Sunt utili mai ales in cazul faringitelor, laringitelor sau bronsitelor si se administreaza sub forma de infuzie, tinctura sau capsule. Mai poti sa amesteci in mod egal 4 linguri cu tinctura cu 4 linguri de miere si sa iei cate o lingurita din doua in doua ore.

4. Lichenul de piatra

Mai poarta si denumirea de muschi de Islanda si este cunoscut pentru rezistenta extraordinara la conditiile climatice foarte aspre in care creste. Prin studiile in vitro s-a demonstrat ca acidul usnic pe care il contine are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, iar datorita polizaharidelor pe care le contine are in plus si un efect imunostimulator. Lichenul de piatra este un bun emolient al cailor respiratorii si se administreaza sub forma de ceai de 2-3 ori pe zi sau capsule.

Sfatul specialistului
Dr. Carmen Nonn medic specialist MF cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital
„Trebuie sa stim ca exista atat plante, cat si produse naturale care au o mare putere antibiotica. Diferenta dintre antibioticele de sinteza si cele naturale este ca cele din urma nu dau reactii adverse si pot fi administrate nu doar in tratarea infectiilor, dar si in prevenirea lor. De exemplu, infectiile din sezonul rece sunt provocate in cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacientilor se poate face si fara antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de raceala este o modalitate de tratament gresita, la fel de eronata fiind si administrarea preventiva”.

preluat  de pe site-ul http://codexalimentarius.info/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ICOANELE ORTODOXE


Constatand cu tristete ca din ce in ce mai mult in pangarele bisericilor si implicit in casele crestinilor au inceput sa apara tot felul de icoane din plastic , ingerasi , candele , cruciulite si metanii de un prost gust infiorator si cu totul straine de duhul autentic ortodox , am luat hotararea de a realiza acest site prin care sa facilitam accesul oricarui crestin la obiecte autentice si la preturi de producator.


Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu

Pentru teologia ortodoxă, temeiul icoanei este realitatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu: "Şi Cuvântul trup S-a făcut" (Ioan 1, 14). Dumnezeu, în El însuşi, nu este reprezentabil prin icoană. Dar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a doua persoană din Sfanta Treime, este reprezentat pentru că El nu este doar Dumnezeu adevărat - "unul din Sfânta Treime" -, ci şi om adevărat, care a luat trup concret (şi deci un chip anume) "pentru noi şi a noastră mântuire". Icoana este deci o consecinţă a Întrupării, căci Hristos este "chipul lui Dumnezeu cel nevăzut" (Coloseni 1, 15).
Pentru că este reprezentarea unei persoane sfinte în Împărăţia lui Dumnezeu şi împărtăşitoare a harului Duhului Sfânt, icoana ortodoxă posedă nişte caracteristici picturale specifice acestei condiţii:
  • în portretul iconic al persoanei sfinte reprezentate aceasta persoană poate fi recunoscută, dar trăsăturile ei nu sunt de un realism carnal, ci mai degrabă ascetice, asemănătoare sfintelor moaşte lipsite de mustul cărnii(Sf. Diadoh al Foticeii)
  • fondul icoanei este cel mai adesea aurul (sau albastrul, în fresce), culoare în acelaşi timp caldă, împărătească şi preţioasă, care trimite la harul Duhului Sfânt şi la Împărăţia lui Dumnezeu;
  • reprezentări realiste ale naturii lipsesc, iar natura care este prezentă în icoană transmite şi ea un mesaj spiritual (ex.: munţii înclinaţi ca nişte valuri asupra personajului sfânt fac legătura cu imnografia: "Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând, strig către Tine...")
Iubiti frati, icoana reprezinta bunul cel mai de pret din casa crestinului. De mici copii ne-a vegheat, si in prezenta ei ne simtim mai aproape de Dumnezeu, fiind pentru noi o poarta catre cer.
Truda mesterului iconar este nepretuita.Nu oricine are acest mare talant si mai ales nu se poate picta oricum, si de catre oricine o icoana. Pictura este o rugaciune continua cu post si suflet curat.
Desi pot parea scumpe , ganditi-va ca pentru o singura icoana, este nevoie de cel putin cateva zile de munca, la care se adauga pretul materialor de foarte buna calitate. Icoanele au preturile stabilite in functie de complexitatea scenei reprezentate si a dimensiunii acesteia.Poate constitui un deosebit cadou pentru o persoana draga, ce dainuie in timp zeci, poate chiar sute de ani.