18 feb. 2011

ICOANE ORTODOXE PICTATE

 Acestea sunt o parte din icoanele realizate de noi ,
 pentru a va bucura mai mult de frumusetea lor am initiat aceasta galerie unde vor fi expuse la dimensiuni mai mari cat mai multe icoane.
(va rugam sa asteptati cateva secunde pana se incarca pagina)




       Tehnica folosita pentru pictarea icoanelor este cea traditionala in tempera cu ou. Sunt pictate pe lemn de tei cu/fara insertie, dupa caz, dupa vernisare aplicandu-se lac de protectie.
        Foarte important : la cerere putem reproduce orice icoana dupa modelul dorit

Rugaciune la icoana Mantuitorului
Preacuratului Tau chip ne inchinam, Bunule, cerand iertare gresalelor noastre, Hristoase Dumnezeule, ca de buna voie ai primit a Te sui cu trupul pe cruce ca sa scapi din robia vrajmasului pe cei ce i-ai zidit. Pentru aceasta, cu multumita strigam Tie: pe toate le-ai umplut de bucurie, Mantuitorul nostru, Carele ai venit sa mantuiesti lumea. Amin.







Cruci de perete pictate pe lemn

22 cm inaltime Pret : 160 lei
22 cm inaltime Pret : 160 lei

Icoane pictate pe lemn in stil bizantin






























Sf Arh Gavriil

Pantocrator, 20/20cm

Sf Nicolae

              Informativ, preturile pentru icoanele pictate sunt urmatoarele :


format A5(15/20)-120-160 Ron
format A4(20/30)-180-230 Ron
format A3(30/40)-350-450 Ron
format A2+(50/70)-850-1300 Ron






                      



      





4 comentarii:

Stefannn spunea...

as vrea sa stiu daca aveti icoane cu sfanta iuliana

orthodoxart spunea...

DOAMNE AJUTA! VA PUTEM PICTA ORICE ICOANA DORITI, DACA AVETI UN MODEL PREFERAT. PUTEM CAUTA PE INTERNET O ICOANA CU SF IULIANA CARE VA PLACE DVS SI IN CATEVA ZILE AVETI ICOANA. NUMAI BINE!

Livia spunea...

Icoana cu Arhanghelul Rafael si alta icoana cu Arhanghelul Uriil (Uriel) gasesc la dumneavoastra?
Multumesc

orthodoxart spunea...

Doamne ajuta! Desigur va putem picta dupa erminie icoanele dorite, ma puteti contacta pe adresa de e-mail de la contact comandaicoane@yahoo.com, pentru a discuta detaliile. Va astept!

Trimiteți un comentariu

ICOANELE ORTODOXE


Constatand cu tristete ca din ce in ce mai mult in pangarele bisericilor si implicit in casele crestinilor au inceput sa apara tot felul de icoane din plastic , ingerasi , candele , cruciulite si metanii de un prost gust infiorator si cu totul straine de duhul autentic ortodox , am luat hotararea de a realiza acest site prin care sa facilitam accesul oricarui crestin la obiecte autentice si la preturi de producator.


Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu

Pentru teologia ortodoxă, temeiul icoanei este realitatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu: "Şi Cuvântul trup S-a făcut" (Ioan 1, 14). Dumnezeu, în El însuşi, nu este reprezentabil prin icoană. Dar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a doua persoană din Sfanta Treime, este reprezentat pentru că El nu este doar Dumnezeu adevărat - "unul din Sfânta Treime" -, ci şi om adevărat, care a luat trup concret (şi deci un chip anume) "pentru noi şi a noastră mântuire". Icoana este deci o consecinţă a Întrupării, căci Hristos este "chipul lui Dumnezeu cel nevăzut" (Coloseni 1, 15).
Pentru că este reprezentarea unei persoane sfinte în Împărăţia lui Dumnezeu şi împărtăşitoare a harului Duhului Sfânt, icoana ortodoxă posedă nişte caracteristici picturale specifice acestei condiţii:
  • în portretul iconic al persoanei sfinte reprezentate aceasta persoană poate fi recunoscută, dar trăsăturile ei nu sunt de un realism carnal, ci mai degrabă ascetice, asemănătoare sfintelor moaşte lipsite de mustul cărnii(Sf. Diadoh al Foticeii)
  • fondul icoanei este cel mai adesea aurul (sau albastrul, în fresce), culoare în acelaşi timp caldă, împărătească şi preţioasă, care trimite la harul Duhului Sfânt şi la Împărăţia lui Dumnezeu;
  • reprezentări realiste ale naturii lipsesc, iar natura care este prezentă în icoană transmite şi ea un mesaj spiritual (ex.: munţii înclinaţi ca nişte valuri asupra personajului sfânt fac legătura cu imnografia: "Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând, strig către Tine...")
Iubiti frati, icoana reprezinta bunul cel mai de pret din casa crestinului. De mici copii ne-a vegheat, si in prezenta ei ne simtim mai aproape de Dumnezeu, fiind pentru noi o poarta catre cer.
Truda mesterului iconar este nepretuita.Nu oricine are acest mare talant si mai ales nu se poate picta oricum, si de catre oricine o icoana. Pictura este o rugaciune continua cu post si suflet curat.
Desi pot parea scumpe , ganditi-va ca pentru o singura icoana, este nevoie de cel putin cateva zile de munca, la care se adauga pretul materialor de foarte buna calitate. Icoanele au preturile stabilite in functie de complexitatea scenei reprezentate si a dimensiunii acesteia.Poate constitui un deosebit cadou pentru o persoana draga, ce dainuie in timp zeci, poate chiar sute de ani.