22 feb. 2011

CRUCI SI OBIECTE SCULPTATE IN LEMN

LA CERERE PUTEM REALIZA ORICE OBIECT

     Obiectele noastre sunt realizate manual din lemn de cea mai buna calitate si la un inalt nivel artistic respectand canoanele ortodoxe
Desi pot parea scumpe, ganditi-va ca sunt obiecte ce raman peste ani ca o frumoasa amintire daruita unei persoane dragi. Calitatea intotdeauna este pretuita si apreciata. 

                              
_________________________________________________________________________________
                                         

  CONFECTIONAM RACLE SCULPTATE LA COMANDA DIN LEMN
DE TEI CU DIVERSE ICOANE, MOTIVE FLORALE SI ORNAMENTE SPECIFICE.
PUTEM REALIZA SI COMBINATIE INTRE SCULPTURA SI PICTURA .
PRETURILE LE STABILIM DE COMUN ACORD IN FUNCTIE DE MODEL,
DIMENIUNI SI COMPLEXITATEA LUCRARII. 


  http://arta-ortodoxa.ro/


9 comentarii:

Anonim spunea...

DOAMNE AJUTA !

FOARTE INTERESANTE ICOANELE SI SCULPTURILE EXPUSE AICI.
ALEXANDRU IONESCU- TG. NEAMT

Anonim spunea...

engolpioane sculptate in lemn faceti, si la ce pret?

TENACE spunea...

da desigur, depinde acum ce model doriti dvs, ce dimensiune, cat de complexa este scena reprezentata. putem discuta pe adresa de e-mail de la contact sau telefonic, cu siguranta putem gasi un pret bun.

Anonim spunea...

Preturi orientative pentru racle nu scrieti?

Anonim spunea...

as vrea sa stiu daca crucea de binecuvantare cu 30 de lei se poate realiza si mai mare si la ce pret. si cat din 17 cm reprezinta crucea efectiv si cat are manerul.

orthodoxart spunea...

DESIGUR PUTEM REALIZA PE ORICE DIMENSIUNE, CONTACTATI-MA PE ADRESA DE E-MAIL DE LA CONTACT PENTRU ALTE DETALII SAU LA TELEFON. DOAMNE AJUTA!

Anonim spunea...

Doamne ajuta!
Am cumparat si noi o icoana cu Sf. Nicolae pictata dupa un model ales.Se vede ca lucrati cu dragoste.Multumim!

Anonim spunea...

Buna seara as dori sa stiu cat costa o racla care are urmatoarele dimensiuni:50cm lungime,25cm latime si 35 cm inaltime,in interior sa fie sculptat chipul sfantului,iar pe corpul sfantului sculptat sa fie deasemenea si spatiul(cuibul)pentru moaste realizat.Va multumesc.Doamne ajuta

orthodoxart spunea...

BUNA SEARA! VA ROG SA-MI LASATI O ADRESA DE E-MAIL SAU TEELFON PE ADRESA comandaicoane@yahoo.com sunt mai multe aspecte aici de discutat nu va pot spune un pret asa doar dupa niste dimensiuni. Conteaza foare mult sculptura realizata .va multumim pentru intelegere si va asteptam sa putem discuta!

Trimiteți un comentariu

ICOANELE ORTODOXE


Constatand cu tristete ca din ce in ce mai mult in pangarele bisericilor si implicit in casele crestinilor au inceput sa apara tot felul de icoane din plastic , ingerasi , candele , cruciulite si metanii de un prost gust infiorator si cu totul straine de duhul autentic ortodox , am luat hotararea de a realiza acest site prin care sa facilitam accesul oricarui crestin la obiecte autentice si la preturi de producator.


Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu

Pentru teologia ortodoxă, temeiul icoanei este realitatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu: "Şi Cuvântul trup S-a făcut" (Ioan 1, 14). Dumnezeu, în El însuşi, nu este reprezentabil prin icoană. Dar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a doua persoană din Sfanta Treime, este reprezentat pentru că El nu este doar Dumnezeu adevărat - "unul din Sfânta Treime" -, ci şi om adevărat, care a luat trup concret (şi deci un chip anume) "pentru noi şi a noastră mântuire". Icoana este deci o consecinţă a Întrupării, căci Hristos este "chipul lui Dumnezeu cel nevăzut" (Coloseni 1, 15).
Pentru că este reprezentarea unei persoane sfinte în Împărăţia lui Dumnezeu şi împărtăşitoare a harului Duhului Sfânt, icoana ortodoxă posedă nişte caracteristici picturale specifice acestei condiţii:
  • în portretul iconic al persoanei sfinte reprezentate aceasta persoană poate fi recunoscută, dar trăsăturile ei nu sunt de un realism carnal, ci mai degrabă ascetice, asemănătoare sfintelor moaşte lipsite de mustul cărnii(Sf. Diadoh al Foticeii)
  • fondul icoanei este cel mai adesea aurul (sau albastrul, în fresce), culoare în acelaşi timp caldă, împărătească şi preţioasă, care trimite la harul Duhului Sfânt şi la Împărăţia lui Dumnezeu;
  • reprezentări realiste ale naturii lipsesc, iar natura care este prezentă în icoană transmite şi ea un mesaj spiritual (ex.: munţii înclinaţi ca nişte valuri asupra personajului sfânt fac legătura cu imnografia: "Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând, strig către Tine...")
Iubiti frati, icoana reprezinta bunul cel mai de pret din casa crestinului. De mici copii ne-a vegheat, si in prezenta ei ne simtim mai aproape de Dumnezeu, fiind pentru noi o poarta catre cer.
Truda mesterului iconar este nepretuita.Nu oricine are acest mare talant si mai ales nu se poate picta oricum, si de catre oricine o icoana. Pictura este o rugaciune continua cu post si suflet curat.
Desi pot parea scumpe , ganditi-va ca pentru o singura icoana, este nevoie de cel putin cateva zile de munca, la care se adauga pretul materialor de foarte buna calitate. Icoanele au preturile stabilite in functie de complexitatea scenei reprezentate si a dimensiunii acesteia.Poate constitui un deosebit cadou pentru o persoana draga, ce dainuie in timp zeci, poate chiar sute de ani.