Pages

7 apr. 2011

Lectia de modestie-actorul Puiu Calinescu

          De multe ori ne uitam la un film si vedem oameni interpretand niste roluluri. Ne facem fara sa vrem o anumita parere despre acei oameni, caci rar se intampla sa-i cunoastem in alte ipostaze decat in cele de actori.
          In spatele lor se ascund lucruri urate , imorale, necrestine, daca este sa privim vietile actorilor mari din strainatate sau chiar de la noi si tindem sa-i catalogam pe toti ca fiind la fel, asa cum nu de putine ori daca un preot ne-a dezamagit sau smintit, spunem ca toti sunt asa.
         Privind interviul urmator realizat de catre doamna Eugenia Voda (sa nu uitam ca este o realizatoare tv cu harul marturisirii adevarului) cu actorul Puiu Calinescu, mi-am dat seama ca modestia sa l-au purtat atat de sus in cariera actoriceasca. Putem sa observam ca modul in care se raporteaza la viata si la nedreptatile ce se intampla zilnic este unul proverbial, desprins parca din paginile Patericului. Cati dintre noi ne multumim cu lucruri marunte ? Oare cati ne gandim sa-i multumim Domnului pentru faptul ca ne-a daruit un chip mai deosebit ca sa nu spunem ,,urat" , si atat de urat incat reusim printr-o singura privire sa starnim rasul celor din jur?
          Dupa cum spun Sfintii Parinti , sa incercam ca si albinele sa alegem nectarul din fiecare experienta de viata a oamenilor pe care ii intalnim, dintr-un gest, dintr-un cuvant, si mai ales sa invatam sa-L vedem pe El in fiecare om pe care-l intalnim.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu